Oplev Houvigfæstningen

Tag med på en spændende guidet tur gennem Houvigfæstningens to anlæg Ringelnatter og Krylen.

Netop disse to anlæg i Houvig var blandt de vigtigste tyske forsvarsanlæg i Danmark, som skulle holde en allieret invasion ude af Vesteuropa.

Det er en virkelig stor oplevelse at se bunkerne indefra og høre om, hvordan de er blevet bygget og har påvirket landskabet. Børn som voksne kan her komme med på en spændende tur tilbage til historien, som gemmer sig i sandet langs Vestkysten – uanset hvor historieinteresseret man er.

Der er noget spændende og lærerigt for alle deltagere på rundturen igennem Houvigfæstningen, som også er en gåtur i den smukke vestjyske natur.

På turen rundt i Houvigfæstningen handler fortællingen både om naturligvis krigen men også om hverdagsliv i de to militære anlæg samt om de menneskeskæbner, der udspillede sig i krigens skygge.

Ringelnatter var et topmoderne radaranlæg med en stor toetagers kommandobunker, hvorfra Luftwaffe (det tyske luftvåben) observerede de allierede bombefly, der kom ind over Vestjylland. Med udgangspunkt fra netop kommandobunkeren forsøgte Luftwaffe at nedskyde de allierede fly, hvilket også lykkedes ganske godt. En række flyvergrave i nærområdet vidner om de dramatiske flystyrt.

Vi besøger Krylen og går ind og ser de bunkers, som under krigen var bemandet af tyske reservesoldater, der ofte var dårligt udrustede. Disse soldater ville aldrig have en chance, hvis en allieret invasionsstyrke havde valgt at gå i land ved Houvig.

Bunkerne blev faktisk også brugt til andet end militære formål. De blev også brugt til indkvartering af soldater og til køkken samt hospital.

De store betonkonstruktioner lukker de meste lys ude – derfor anbefales det at medbringe en lommelygte.

Guiden er uddannet historiker med en passion for at skildre historien om Houvigfæstningen så nuanceret som muligt.

Har I ønske om et gruppearrangement med en spændende tur ved Vesterhavet? Tag endelig kontakt.

September og oktober 2020.

Lørdag d. 19. september kl. 15 til 17.              

Lørdag d. 26. september kl. 15 til 17.

Onsdag d. 14. oktober kl. 12 til 14.

Mødested: P-pladsen ved Houvig Strand.

 Pris: 95 kr for voksne og 65 kr for 12-15 år.

Kontant betaling til guiden eller Mobilepay. Turen tager ca. 2 timer og er ikke egnet til gangbesværede